Tango

Tango

Stil: Standard (Ballroom)
Muzică: Tempo mediu orchestral, deseori ca de marș.
Metrica: 4/4
Tempo: 128 – 132 bătăi pe minut
Ritmul de bază: Quick-Quick-Slow

Descriere

Dansul Tango constă într-o varietate de stiluri care sau dezvoltat în diferite regiuni și epoci ale Argentinei, precum și în alte locații din întreaga lume. Dans dezvoltat ca răspuns la mai multe elemente culturale, cum ar fi aglomerarea locurilor de desfășurare și chiar moda în haine. Stilurile sunt în cea mai mare parte dansate fie în îmbrățișare deschisă, unde partenerul și partenera au spațiu între corpurile lor, sau îmbrățișare strânsă, în cazul în care partenerii sunt conectați fie piept-la-piept (tango argentinian), sau în partea superioară a coapsei, zona soldurilor (american și tango International).

Istoric

În secolul al XIX-lea, Buenos Aires, a fost umplut cu imigranți și tranzitorii din Europa și Africa, mulți dintre ei s-au aflat singuri și în căutare de companie în noul lor habitat străin. Varietate de culturi combinate pentru a aduce un nou stil de muzica, format din beat-uri africane, ritmurile indiene, influențe latine, și de muzică populară din pampas (zonele de câmpie), în Argentina.

După cum puteți ghici, acestă nouă muzică a fost numită Tango. Istoricii susțin că numele vine de la o tobă africană, care produce un sunet asemănător cu “tan-go”, sau, eventual, de la cuvântul latin tangere (a atinge). Dansul a început ca o pantomimă de comunicare, o improvizație umplută cu revărsare emoțională și girație sugestivă. Acestă coregrafie sexuală a fost accentuată de drone melancolie de bandoneon, un instrument german foarte similar cu un acordeon.

Aceste începuturi crude s-au dezvoltat în stiluri mai puțin obscene care simbolizau clasa de jos a Argentinei, la începutul secolului. De-a lungul evoluției Tango-ului, două lucruri au rămas constante: muzica de fundal de bandoneon, și traducerea pasiunii și a emoții-lor în dans.

Asa cum au făcut cu multe alte dansuri, europenii (mai ales englezi) au adoptat Tango-ul și l-au făcut al lor. Rezultatul a fost un dans foarte puternic, cu mișcări mari, gesturi dramatice, rapide și instantanee a poziției capului de la o mișcare la alta. Grupate în evenimente competitive cu dansuri de sală de bal, Tango-ul International a încorporat multe dintre caracteristicile Vals-ului și Foxtrot, dar menține încă un caracter foarte unic, pe care îl diferențiază de toate celelalte dansuri standard.

Muzica

Stil de muzica este în 2/4 sau 4/4 timpi.  Acesta este în mod tradițional jucat de un sextet, cunoscut sub numele de orquesta tipica, care include două viori, pian, bass dublu, și două bandoneóns. Formele anterioare ale acestui ansamblu, uneori au incluse flaut, clarinet și chitară. Tango-ul poate fi pur instrumental sau poate include un vocalist. Muzica de tango si dansul au devenit populare în întreaga lume. În 2009, UNESCO a aprobat o propunere comună înaintată de Argentina și Uruguay pentru a include Tango-ul în UNESCO Intangible Cultural Heritage Lists.