Slow Fox

Stil: Standard (Ballroom)
Muzică: Up-tempo, jazz/swing.
Metrica: 4/4
Tempo: 174 – 180 bătăi pe minut
Ritmul de bază: Slow-Quick-Quick

Descriere

Quickstep este un membru voios al dansurilor standard, cu o mișcare de dans rapidă și puternic cursivă, foarte animată. Melodiile rapide pe care este dansat Quickstep-ul îl face potrivit pentru evenimente atât formale cât și neoficiale. Din acest dans în mod normal trebuie să reiasă distracția dansatorilor, Quick Step-ul este o grozavă sticlă de șampanie care se deschide când muzica începe să cânte.

Scurt istoric

quickstep(1)

        Quickstep a fost dezvoltat în anii 1920 în New York și a fost dansat prima dată de dansatori din Caraibe și Africa. Originile sale sunt în combinația Foxtrot-ului lent și Charleston, un dans care a fost unul dintre precursorii a ceea ce azi se numește Swing. Alte dansuri care își regăsesc influențe în Quickstep sunt Chase G Chug, Peabody și One-Step. Acest dans a evoluat treptat într-unul foarte dinamic, cu o mulțime de mișcări pe ringul e dans, inclusiv sărituri, alergări, pași rapizi cu multă mișcare și rotații.

Până la sfârșitul secolului al XX-lea, complexitatea Quick Step-ului la nivel profesional a crescut ca urmare a utilizării pe scară largă de pași sacadați de durată opt note. În timp ce în multe modele mai vechi Quck Step a fost numărat cu “quick” (o bataie) și “slow” (două bătăi), multe modele avansate de azi sunt cu bătăi împărțite, cum ar fi “quick-și-quick-și-quick, quick, slow“, cu pași suplimentari pe “și”.

Muzica

Tempoul muzici de Quick Step este destul de vioi, fiind dezvoltat în era de aur a muzicii jazz care este rapidă în comparație cu celelalte genuri de muzică de dans.