Cha Cha

Stil: Latino
Muzică: Tempo mediu, muzică latină
Metrica: 4/4
Tempo: 128 bătăi pe minut
Ritmul de bază: 2, 3, 4 & 1, 2, 3, 4 & 1 (accent pe 1)

Descriere

Cha-cha-cha, sau simplu cha-cha, este un dans de origine cubană, dansat pe muzica cu aceiași nume, introdusă de compozitorul cubanez Enrique Jorrin în 1953. Acest ritm a fost dezvoltat din danzon (dansul oficial din Cuba), prin sacadarea beat-ului cu numărul patru. Numele este onomatopee, venind de la sunetul instrumentului güiro și sunetul picioarelor dansatorilor pe podea.

Scurt istoric

chacha(1)        Stilul modern de dans cha cha provine din studii efectuate de profesorul de dans Pierre Zurcher-Margolle, care a fost în parteneriat cu Doris Lavelle. Pierre a vizitat Cuba în 1952 sa observe ce dansau cubanezi în acele timpuri. A menționat că acest nou dans a avut un o a patra bătaie divizată, și ca să îl danseze, dansatorul începea cu a doua bătaie, nu prima. El a adus această idee de dans în Anglia și în cele din urmă a creat ceea ce este cunoscut acum sub numele de cha-cha de ballroom.

Muzica

Cha-cha se poate dansa pe muzică cubaneză autentică sau pe Latin-Pop sau Latin-Rock. Muzica de ballroom inernațională este energică și cu un ritm constant. Muzica cha-cha cubaneză este mai senzuală și ritmul poate fi mai complex. Cha-cha se numără “doi, trei, chachacha”, “unu, doi, cha-cha-cha” sau “patru-și-unu, doi, trei”, dansul nu pornește de pe prima bataie, deși se poate începe cu un transfer de greutate în dreapta de către cel care conduce.

www.000webhost.com